Cruquiusweg toen

Harm Weistra stuurde deze oude foto van de Cruquiusweg toe. Deze foto dateert van omstreeks 1984. Er stond toen nog een hoge muur voor de pakhuizen aan de zuidkant. De Cruquiusweg langs de pakhuizen was toen nog toegankelijk voor autoverkeer en er lag parallel een spoorbaan voor de bedrijven verderop het eiland (Orenstein en Koppel). Later is dit een fietspas geworden.

Thanx Harm!

Luchtopname uit 1987

Een mooie luchtopname uit 1987 van het Cruquius-eiland. Het abattoir is gesloopt en hei-installaties slaan palen voor de architectenbuurt.

 

Op de Veemarkt is een eerste bedrijfsverzamel gebouw verrrezen.

 

Let op de spoorrails die door het hele gebied lopen

cruquius amsterdam

 

Pakhuisbewoner Ton van Laar, een gedreven boeken-verzamelaar die het tweedehands-winkeltje Titaantje runt op  internet, liet ons een exemplaar van een reclame-prospectus uit 1914 zien, die de gemeente Amsterdam had uitgegeven ter promotie van de nieuwe entrepothaven, onze haven en onze pakhuizen.

 

Het boekje bevat naast gedetailleerde beschrijving over de overslag/opslagcapaciteit van de haven en haar nieuwe entrepot, ook een aantal mooie, bijzondere foto's.

 

P A N O R A M A - F O T O

Een van de foto's betreft een panorama-opname met een afmeting van 80x16 cm, genomen vanaf het dak van onze pakhuizen. Je kijkt noord- en oostwaarts en ziet het KNSMeiland, Sporenburg in de ontwikkelingsfase.....fascinerend. Wellicht een mooie plaat voor in onze 'nieuwe' hal !!!