Wil je ook jezelf voorstellen op deze pagina, stuur dan een fotootje en een paar regels over jezelf in relatie tot de buurt/gebouw en stuur die naar redactie@woensdagdonderdag.nl

Wanda Reisel (Willemstad, 1955) groeide op op Curaçao en in Amsterdam in een anarcho-liberaal artsengezin (vader internist, moeder verpleegster). Wanda is  schrijver van romans, (tv-)films en toneelstukken (o.a. Witte liefde, Plattegrond van een jeugd). Wanda woont sinds eind 1992 op de Zeeburgerkade, indertijd nieuwsgierig gemaakt door een goede vriend die er naartoe verhuisde.

Angelique Lombarts woont sinds in 1995 op de kade. Eerst in Pakhuis Woensdag en doorgeschoven naar Donderdag.  Angelique heeft een eigen bedrijf Aloaconsultancy.  Zij houdt zich bezig met organisatievraagstukken op ‘cultuur’-vlak, bv. machts-verhoudingen, conflicten, moeizame arbeidsrelaties ed. 

Daarnaast is zij werkzaam als professor in de Hospitality, Happiness & Care  en onderzoekt hoe gastvrijheid in de zorg patiënten gelukkiger kan maken, sneller genezen of meer tevreden over hun behandeling zijn, hoe werknemers gelukkiger op hun werk of minder vaak ziek/burn-out raken en de organisatie financieel gezonder en een betere reputatie kan krijgen. 

Mijn naam is Rob Hooijer en getrouwd met José. Wij zijn in 1997 komen wonen in Donderdag. Uiteindelijk verhuisd naar een A-appartement in Woensdag waar we nu alweer ruim 10 jaar met veel plezier wonen.  Aan de kade  is het heerlijk genieten, soms een bbq, wijntje etc .

Tot ziens, wie weet op de kade of ergens anders in het gebouw. 

Loek Hermans

Loek heeft een bijzonder woon-carrière; Hij begon in Maandag, verhuisde naar de Rietlanden maar is toch weer op de kade teruggekeerd en woont nu in een A-appartement in Woensdag. Loek houdt van wijnen en voert onder de naam Route du Sud een wijnimport-bedrijf. Kijk maar op www.facebook.com/rdsvins

of www.rdsvins.nlMartin Smit

Woont samen met Sonja  met veel plezier sinds 1990  in Woensdag.

Werkt als architect voor Nederlanders met een tweede huis in de Bourgogne, Frankrijk. Weet veel over lokale bouwtradities en "Bonne Vie"

Emilie Randoe

Emilie is de buurvrouw van Martin en woont met twee mini-teckels, ook al heel lang in Woensdag. Emilie is gek op bomen, Haar terras staat er vol mee. Heeft een druk bestaan maar als ze thuis is, geniet ze destemeer van die unieke plek aan de haven.

 

Leon Paquay woont vanaf 1990 op de kade en heeft het Oostelijk Havengebied zien veranderen van haven naar stadswijk,  Betrokken bij initiatieven als QRU, Geluiden uit Oost-podcast. Werkt daarnaast als documentaire-maker.

 


Christel Bos

Sinds 2005 woon ik op de tweede aan de zuidkant in Pakhuis Donderdag. Na afwezigheid van 6 jaar ben ik november 2014 teruggekomen met mijn dochter Isa (11 jaar) en wonen we hier met ontzettende veel plezier. Zwembad voor de deur, wat willen we nog meer ? :- )

Christel 🏊‍♀️

 

Mijn naam is

Mijn naam is